Наступного місяця пенсіонери отримають другу частину одноразової доплати до пенсії в розмірі 1 205 гривень. Про це днями нагадала заступник голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко, передає «Укрінформ».

«З квітня почнемо виплачувати другу частину одноразової виплати», — зазначила Ірина Ковпашко. Вона зауважила, що одноразова доплата до пенсії в сумі 2 410 гривень виплачується пенсіонерам, які мають повний страховий стаж (35 років — чоловіки, 30 років — жінки, а для пенсій, призначених до 1 жовтня 2011 року, 25 років — чоловіки, 20 років — жінки) та в яких розмір виплат не перевищує 1 669 гривень, що становить 40 відсотків від мінімальної зарплати, яка дорівнює 4 173 гривням.

Ірина Ковпашко уточнила, що ця виплата здійснюється двома рівними частинами — по 1 205 гривень у березні та квітні.

«Окрім того, хочу звернути увагу, що в постанові чітко виписано, що ця одноразова виплата жодним чином не вплине на дохід пенсіонерів, які отримують певні пільги, маючи відповідний статус. І вона не вплине на тих, хто отримує субсидії», — наголосила заступник голови правління ПФУ.

Водночас вона нагадала, що перерахунок пенсій проведено 10,2 млн громадян, внаслідок чого розмір пенсії підвищено 8,97 млн пенсіонерів.