Півоборонець Карлос де Пена підписав з київським «Динамо» контракт до кінця сезону-2018/19 з опцією продовження. Футболіст дістався «Динамо» безплатно, бо перейшов на правах вільного агента. 27-річний уругваєць виступатиме у складі киян під 14-м номером.

Він — вихованець футбольної школи уругвайського клубу «Насьональ» (Монтевідео), за який дебютував 2013 року. Виступав також за англійський «Мідлсбро» та іспанський «Ов’єдо». 2017 року залишив англійський клуб та повернувся у «Насьональ».

Карлос — універсал, який може зіграти і на лівому фланзі півоборони, і на позиції центрального нападника. Має зріст 177 см, технічний і рухливий виконавець.

Гравець понад тиждень перебував у Києві на перегляді. І все завершилося контрактом.

— Я вже познайомився з колективом, і мене добре прийняли, — розповів хавбек. — Спілкувався з Денисом Бойком, Віктором Циганковим та Беньяміном Вербичем. Я стежу за міжнародним футболом, тож знав, що Фран Соль нещодавно підписав контракт із «Динамо».

Виявляється, новачок уже опановує українську.

— Як на мене, вивчати мову — знак поваги до країни, в якій виступаєш. Уже знаю базові слова: «привіт», «дякую», «дуже радий», «доброго дня», «будь ласка». Також уже можу сказати і такі слова, як «двері», «стіл» та «ключі». Вивчення мови допоможе мені швидше адаптуватися і звикнути до життя в Україні, — зазначив Карлос.