Торік у Млинівському районі на Рівненщині тривалий час обговорювали сенсаційну інформацію: жінка із села Підлозці та її чоловік заявили, що нібито у пологовому відділенні Млинівської центральної райлікарні у них відібрали дитину — заяву відповідного змісту зареєстрували у місцевому відділенні поліції. З цього приводу в селі навіть провели збори-зустріч із головним лікарем ЦРЛ, звідки начебто викрали дитину.

Про «викрадення» дитини медиками і популярну «породіллю» показали сюжети на кількох вітчизняних телеканалах. І хоч фахівці розвінчали міф «про вагітність», а відтак і про «викрадення» дитини, дехто не переставав твердити: «Не віримо!».

З цього приводу правоохоронці розпочали кримінальне провадження. А нещодавно під час судового засідання прокурор Дубенської місцевої прокуратури та обвинувачена уклали угоду про визнання винуватості. Відтак 34-річна жінка визнала свою провину в тому, що в січні 2018 року, будучи попередженою про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, розуміючи неправдивий характер інформації, як і те, що вона не перебувала у стані вагітності та не народжувала дитину, звинуватила лікарів пологового відділення центральної райлікарні в тому, що вони не повернули їй новонароджену дитину. Такі ж покази жінка надала слідчому під час її допиту у статусі свідка.

Млинівський райсуд затвердив угоду про визнання винуватості і призначив жінці покарання строком на 1 рік та 1 місяць обмеження волі зі звільненням її від відбування покарання, з випробувальним терміном на 1 рік та з покладенням на неї обов’язків. Тож можна вважати, що у тривалій епопеї з надуманими вагітністю і викраденням дитини поставлено крапку.