Футбол. На початку літа національна збірна України  проведе два матчі в рамках відбору на Євро-2020. 7 червня вона прийме вдома Сербію, 10 червня також на своєму полі українці зіграють проти Люксембургу. Обидва поєдинки відбудуться у Львові.

Підготовку до матчів євровідбору наша збірна розпочне 31 травня в Харкові. Однак збір може стартувати на кілька днів раніше. Разом із національною командою має брати участь у підготовці і молодіжна збірна України.

Андрій Шевченко планує вже 25—26 травня зібрати футболістів, які виступають за кордоном. Останній тур чемпіонату України відбудеться 30 травня, але до цього моменту збірна збирається провести контрольну зустріч проти однієї з команд Першої української ліги. Спаринг орієнтовно має відбутися 29 травня.

Молодіжна збірна під орудою Руслана Ротаня наприкінці травня готуватиметься до меморіалу Валерія Лобановського, в якому участь братимуть ще й молодіжки Болгарії, Ізраїлю та Кіпру. Турнір відбудеться 3—5 червня в Києві.

Нагадаємо, що після двох турів відбору на Євро-2020 у збірної України 4 очки (нічия з Португалією 0:0 і перемога над Люксембургом 2:1). Головна команда нашої країни посідає перше місце в своїй групі.