Футбол. У нещодавньому матчі в Маріуполі відбулося одразу два дебюти в першій команді «Динамо» (Київ). В основі киян зіграли 20-річний центральний оборонець кремезної статури (185 см і 81 кг) Денис Попов, на якого вже давно є великі сподівання, і 18-річний форвард Євген Ісаєнко, чия результативність в іграх за «Динамо» U-19 (30 м’ячів у 31 матчі) привернула увагу наставника головної команди Олександра Хацкевича. Тренер, який спочатку доволі скептично ставився до юного нападника через його скромні антропометричні дані (169 см, 55 кг), дав нарешті йому шанс. І обидва не підвели — Попов був надійним на своєму місці, Ісаєнко взяв участь у переможній атаці, відтягнувши на себе двох маріупольських оборонців, що дало змогу Циганкову без перешкод вразити ціль.

Отже, в маріупольському матчі кількість гравців до 21 року, котрі дебютували в першій команді «Динамо» протягом останніх двох сезонів, досягла десяти осіб!

Завжди наголошувалося, що основне завдання «Динамо» 
U-21 і U-19 — готувати виконавців для основи. Однак тривалий час ці благі наміри, на жаль, залишалися тільки декларацією. Нині динамівська академія і дві команди резервістів реально почали готувати для основи якісне поповнення.

Віталій Миколенко (дебютував у 18 років, тепер основний гравець першої команди), Ахмед Алібеков (19 років, гравець ротації), Євген Смирний (19 років, гравець ротації), Богдан Ледньов (19 років, в оренді в «Зорі»), Микола Шапаренко (19 років, основний гравець першої команди), Назарій Русин (19 років, гравець ротації), Георгій Цітаїшвілі (17 років, гравець ротації), Владислав Супряга (18 років, гравець ротації), Денис Попов (20 років, гравець дубля), Євген Ісаєнко (18 років, гравець дубля і U-19).

Тепер можна сміливо казати, що система підготовки кадрів діє в «Динамо» цілком ефективно. Сумлінно й успішно працюють наставники молодіжної та юнацької команд Юрій Мороз та Ігор Костюк, їхні асистенти, персонал «Динамо» U-21 і U-19, керівники і тренери школи клубу (директор Олександр Іщенко).

Молодші команди клубу не тільки стали готувати хорошу зміну, а й успішно виступають у своїх турнірах. «Динамо» U-21 з великим відривом лідирує в чемпіонаті, а «Динамо» U-19 випереджає одвічного суперника — донецький «Шахтар».

Тепер керівництву клубу, тренерському штабу потрібно зробити все, щоб юні таланти закріпилися в першій команді. І самі динамівські надії повинні дуже постаратися для досягнення мети. А приклад у них — 21-річний Віктор Циганков, який пройшов усі кола клубної ієрархії. Тоді майбутнє найтитулованішого українського клубу стане ще перспективнішим і переможним.

До речі, днями Прем’єр-ліга оголосила найкращого гравця за підсумками 24-го туру чемпіонату України. Нагорода дісталася півоборонцю київського «Динамо» Віктору Циганкову (на знімку), який забив вирішальний м’яч у ворота «Маріуполя».

Киянин переміг у цій номінації утретє поспіль. Він набрав 8 очок у голосуванні, півоборонець «Шахтаря» Віктор Коваленко — 3.

Фото ФК «Динамо».