Учора вінничани третій день поспіль продовжували пікетувати ОДА. А ранок 23 січня розпочався з молитви біля її стін. Приблизно сто людей зі свічками в руках улаштували живий коридор при вході до приміщення, яким мали пройти на робочі місця державні службовці. Схоже, ті скористалися можливістю потрапити в будинок через інші двері. Присутні священики провели поминальний молебень за жертвами столичного Майдану.
— В Україні вперше за роки незалежності пролилася кров мирних людей, — зазначив після Богослужіння протоієрей храму УПЦ Київського патріархату Микола Мельник. — На превеликий жаль, за це ніхто не поніс відповідальності. Найстрашніше те, що влада уже понад два місяці не чує людей, які мерзнуть на Майдані.
Депутат Вінницької облради Сергій Свитко повідомив, що розпочато запис добровольців до загонів самооборони. «Бо ми бачимо, що правоохоронці захищають не народ, а владу», — наголосив депутат. О 12-й годині людей біля приміщення обласної влади зібралося вже понад тисячу. Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у Києві. Як і напередодні, заблокували рух транспорту на вулиці Соборній. Деся-тьох представників делегували на зустріч з головою облради Сергієм Татусяком. Ті згодом повідомили, що наполягли на включенні до порядку денного сесії облради питання про ситуацію в державі, роль і місце в ній депутатів Вінниччини.
Далі мітинг тривав під стінами міської ради, де до його учасників вийшли три заступники міського голови. У своїх виступах вони висловилися за мирне і якнайшвидше врегулювання ситуації, наголосили, що їх обрали люди і вони служитимуть тільки народові. Таку само позицію висловив у зверненні до мешканців міста, опублікованому у місцевих ЗМІ й на інтернет-сайтах, міський голова Вінниці Володимир Гройсман. Він закликав використати всі можливі засоби для діалогу влади й опозиції. Висловив співчуття рідним загиблих на Майдані.
Панахиду-реквієм за патріотами, чиє життя обірвалося в Києві під час акцій протесту, провели й у місті енергетиків Ладижині.