Колективу комунального закладу культури «Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека імені первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія»

Дорогі друзі!

Щиро вітаю із 185-річним ювілеєм бібліотеки, відкриття якої стало яскравою і незабутньою сторінкою історії Дніпропетровщини. Вона — одне з перших культурних надбань молодого провінційного міста Катеринослава. Тоді у фонді бібліотеки налічувалося майже 200 книжок і газет.

Цей перший просвітницький крок дав нові дорогоцінні паростки знань й духовності, які нині, крізь віки, перетворили Дніпропетровську бібліотеку на центр збереження та розвитку національної культури, регіональної та загальнолюдської пам’яті, потужну соціокомунікативну інформаційну і просвітницьку установу.

Приємно відзначати, що безумовними пріоритетами в діяльності бібліотеки є особистість читача, його запити, інтереси, уподобання. До послуг користувачів міста та області понад 2,7-мільйонний фонд бібліотеки, комп’ютеризовані бібліотечно-бібліографічні та інформаційні процеси, сучасні технології індустрії інформатики.

Дніпропетровська обласна наукова бібліотека — це сьогодні вже не тільки книгозбірня, а й своєрідний електронний архів, що надає широкі можливості доступу до інформації, роблячи світ відкритим і цікавим.

Велика подяка колективу за плідну діяльність задля забезпечення сучасного рівня обслуговування читачів, реалізації конституційного права громадян України на всебічний розвиток особистості, за підтримку ідеалів вільного, відкритого і демократичного суспільства.

Бажаю вам доброго здоров’я, сімейної злагоди, радощів буття і самоствердження, нових досягнень у вашій благородній просвітницькій праці задля гуманітарного розвитку, єдності, могутності та успіху незалежної України!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.