На знімку: новий УЗД-апарат дає лікарям змогу більш повно обстежувати пацієнтів.

Фото з відкритих джерел.

Отримало сучасну багатофункціональну ультразвукову діагностичну систему і пологове відділення Нововолинської центральної міської лікарні на Волині. Цього разу — від уряду Японії. Її вартість — майже півтора мільйона гривень. Медзаклад успішно пройшов усі етапи конкурсних відборів і в результаті отримав грантову допомогу за програмою уряду Японії «Кусаноне». Відзначимо, що з понад 3500 поданих у 2018 році заявок для реалізації відібрали лише 12, зокрема і проект із Нововолинська.

— Цей УЗД-апарат має чотири датчики: комплексний — для обстеження плоду, а також нирок і печінки, лінійний — для виявлення хвороб щитоподібної та молочних залоз, спостереження функціонування судин і кровотоку по них, вагінальний — для виявлення гінекологічних патологій, а ще серцевий. Ми дуже задоволені цим обладнанням. Тепер пацієнти зможуть проходити якісну та детальну діагностику, — розповіла завідувачка відділення функціональної діагностики НЦМЛ Неля Бас, інформує наш волинський власкор Максим СОЛОНЕНКО.

**

Від небайдужих українців Чернівецька обласна дитяча лікарня отримала нове обладнання — цифрову ультразвукову діагностичну систему. Її вартість — 835 тисяч гривень. Подарунок для буковинських дітей надійшов від українців з різних куточків держави.

Як запевнив головлікар Чернівецької обласної дитячої лікарні Микола Чепіль, заклад нагально потребував такого апарата. Завдяки йому тепер можна робити точні висновки про стан здоров’я, що допоможе рятувати життя пацієнтів відділення онкогематології. Ультрадіагностика є переносною, тож із нею можна виїжджати також до нетранспортабельних діток.

Від фонду «Допомагати просто!» Чернівецька обласна лікарня отримує медобладнання не вперше. Фонд було засновано в 2011-му, й за вісім років роботи його меценатами стали понад мільйон українців. У рамках програм фонду надано благодійної допомоги на суму понад 100 мільйонів гривень, повідомляє наш чернівецький власкор Сергій СУЛИМА.