Депутати вкрай занепокоєні заявою з цього приводу новообраного Президента України Володимира Зеленського. Російська Федерація понад п’ять років здійснює збройну агресію проти України, нахабно анексувавши частину території нашої держави, висуваючи протиправні вимоги щодо зміни конституційного ладу України та відмови від обраного курсу, орієнтованого на співпрацю з ЄС та НАТО з перспективою повного членства в цих організаціях.

Неможливо оминути той факт, що сьогодні всі дипломатичні спроби діалогу з керівництвом Російської Федерації лише провокують нові криваві терористичні акти на окупованій території. Тому Україні потрібно вести мову не про референдуми, а про консолідацію зусиль для організації сильної міжнародної підтримки.

Як ідеться у зверненні, мирні домовленості з країною-агресором можливі тільки в разі виведення російських військових сил і обов’язкового звільнення окупованих територій України, встановлення державної влади України на території Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Ініціатива стосовно проведення референдуму щодо питання про укладення мирних домовленостей із Росією є абсолютно неприпустимою до виконання викладених вище вимог.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Президента України Володимира Зеленського категорично відмовитися від проведення всеукраїнського референдуму про укладення мирних домовленостей з країною-агресором», — ідеться у зверненні.

Львів.