Прикарпатську команду очолив Василь Гладій (на передньому плані).

Фото http://oblrada.odessa.gov.ua/

На VIІІ Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів усіх рівнів команда Івано-Франківщини посіла перше загальнокомандне місце.

У причорноморському місті Іллічівськ відбулися восьмі за ліком всеукраїнські змагання серед депутатів різних рівнів. Це вже шоста перемога прикарпатських обранців серед 16 обласних збірних. Перші місця у своїх видах спорту посіли волейбольна та футзальна команди, які не програли жодного матчу та принесли найбільше очок збірній Прикарпаття. В тенісі «золото» виборов депутат Городенківської міськради Ігор Терлецький, а «срібло» — депутатка Новокривотульської сільради Марія Гоцуляк.

«Бронзу» в індивідуальному заліку із шашок серед жінок виборола депутат облради Оксана Тебешевська. Додали очок до загальнокомандного рейтингу результати шахістів та шашкістів.

Організатори Спартакіади — Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту, Міністерство молоді та спорту, фізкультурно-спортивне товариство «Спартак». Загалом команда прикарпатських депутатів шість разів брала участь у змаганнях, здобувши шість перемог та одне «срібло». Якихось особливих фінансів на цьому не заробили. Медалі, визнання, імідж переможців для кожного з команди та престиж — для області.

«На рівні проведення такої спартакіади серед депутатів на обласному рівні ми команди преміюємо. Субвенція за призові місця із обласного бюджету на розвиток спорту і фізичної культури — 600, 500 і 400 тисяч гривень відповідно. Єдина умова — цільове використання. Якби таку практику запровадили на рівні держави, це стало би вагомим стимулом для особистісного гарту, підняття командного духу та можливості впровадити додаткові проекти із розвитку спорту в регіонах», — підсумував капітан прикарпатської збірної, перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій.

Івано-Франківська область.