"Щойно надійшла інформація і вона повністю перевірена, що в Києві, у власній квартирі трагічно загинув наш колега Дмитро Борисович Тимчук. Ми знали його як великого українського патріота, підполковника запасу, координатора групи "Інформаційний супротив", яка з 2014 року дуже багато зробила для висвітлення правди про російську агресію в Україні. Від імені Верховної Ради України висловлюю співчуття родині, близьким і всім друзям Дмитра Борисовича. Вічна пам'ять і вічна слава", - виголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Верховна Рада хвилиною мовчання вшанувала пам'ять загиблого.

Глава парламенту, зауваживши, що за таких умов не вбачає можливості продовжувати пленарне засідання, закрив його.

***

На місці трагедії працює слідчо-оперативна група. Серед версій, які опрацьовують правоохоронці, - необережне поводження із нагородною зброєю.

У коментарях журналістам голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що версію вбивства народного обранця також не виключають. За його словами, розглядатимуть навіть не дві ці версії нещасного випадку, а цілу низку. За словами С. Князєва, в квартирі на момент вчинення правопорушення парламентарій був не сам, тож першочергово правоохоронці приступили до збору свідчень "громадянки, присутньої в цей час в квартирі", а також сусідів. Поки що кримінальне провадження відкрито за статтею про умисне вбивство, кажуть у Національній поліції. А також інформують, що повідомлення про вогнепальне поранення зафіксували в середу близько 12.15.