На четвертому Форумі місцевого розвитку, який триватиме з 25 по 27 червня, дискутуватимуть про розвиток Карпатського регіону, як ефективніше використати партнерство та співпрацю для перемін на гірських територіях. Мова й про те, як налагодити співпрацю між владою та бізнесом, як розвивати підприємництво, як дати новий поштовх розвитку малого та середнього бізнесу.

Головна ідея цьогорічного форуму, як вважає голова Львівської обласної ради, керівник асоціації місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Олександр Ганущин, це об’єднати зусилля гірських областей і центральної влади для отримання пілотної програми підтримки Українських Карпат від Європейського Союзу. Для цього у Трускавці зібрали всіх, хто може реально допомогти і впливати на ситуацію у гірських регіонах, від керівників областей і до офіційних делегацій з Польщі, Німеччини, Словаччини, Грузії, Румунії, Туреччини.

Тема панельної дискусії першого дня форуму — «Розвиток українських регіонів крізь призму євроатлантичної інтеграції».

У Трускавці міркували, як стрибнути в останній вагон, що рухається в напрямку Європи. Мова йшла про участь у пілотній програмі Європейського Союзу в 2021—2027 роках, завдяки якій можна залучити технічну та фінансову допомогу для розвитку гірського краю. Для цього планують створити раду донорів Карпат, яка визначатиме пріоритети розвитку територій та вивчатиме зворотний зв’язок з регіонами.

Сьогодні, 26 червня, у роботі четвертого Форуму місцевого розвитку візьме участь Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Фото: 4studio.com.ua