Щасливі власники новенької квартири й головного виграшу — пральної машини — та комерційний директор Олексій Косінський.

На перший день Трійці, напередодні 134-річчя міста, сарненці отримали чудовий подарунок — забудовник «Алатир-Інвест» відкрив першу новобудову житлового комплексу «Варшавський». Подія видалася дуже яскравою. У програмі були лотерея та розіграш призів від забудовника, квест. Для дітей — розваги з аніматорами, аквагрим, фокуси, смаколики.

На 9-му поверсі була креативна фотозона (креативність підкреслювалась у першу чергу тим, що підійматись туди потрібно було пішки — ліфт цього дня не вмикався). Відбулась і екскурсія будинком. Присутніх познайомили з представниками компанії, будівельникам вручили подарунки і подяки, а власникам — ключі від квартир. Серед новоселів розігрували призи — речі, що будуть необхідні їм у господарстві, — праску, мультиварку, мікрохвильовку, пилосос та пральну машину. А призами для гостей, яких багато зібралось на відкриття, незважаючи на неймовірно спекотну погоду (але слід відзначити, що організатори дійства передбачили це і подбали про комфорт для гостей — усі охочі могли втамувати спрагу напоями та фруктами і ягодами на будь-який смак), були 3 сертифікати-знижки на 1 м2 (а це від 11800 грн) при придбанні житла, на сеанс у спа-салоні готелю «Варшавський», на вечерю вартістю 2000 грн у ресторані того ж готелю та 2 квитки на концерт за участю гурту «Мозги». Генеральний директор компанії «Алатир-Інвест» Геннадій Опанасюк розрізав червону стрічку біля входу в будинок, організатори свята вручили йому традиційний хліб на вишиваному рушнику і запросили всіх оглянути будинок зсередини.

Стрічку перерізано!

Цей перший будинок має назву «Рубін» — відповідно і розфарбований відтінками червоного. Отож можна образно сказати, що завершена новобудова — це перший дорогоцінний камінь у скарбничці сарненських коштовностей, яка згодом поповниться ще трьома — в перспективі спорудження ще трьох будинків — «Смарагд», «Аметист» і «Сапфір». Уже в липні планують розпочати будівництво другого (того, що називатиметься «Смарагд»), а закінчити — через 18—20 місяців. Поцікавилися назвою компанії — «Алатир». Цим словом називають один із найсильніших слов’янських оберегів, що містить у собі всі знання і життєвий досвід наших предків. У ньому сила і велич природи і сил, що керують нашим світом. Цей оберіг споконвіків охороняє людину, захищає від хвороб, дарує благополуччя. Такими, сподіваємось, є і будинки компанії з такою претензійною назвою — будинки з аурою благополуччя й атмосферою затишку.

Сарненська новобудова — не перший проект «Алатир-Інвест». Одним із уже реалізованих проектів (останній, четвертий, будинок уже на стадії 7-го поверху) є житловий комплекс «Оберіг» у місті Вараш. Звернули увагу на назву ЖК? Мабуть, це теж працює. А сарненський назвали «Варшавським», тому що стоятиме біля перетину двох міжнародних шляхів (одну з трас так і звемо «Варшавка»), а ще тому, що це має бути житло за євростандартами. Житловий комплекс «Варшавський» — перші у Сарнах багатоповерхові будинки, запроектовані з дотриманням найвищих стандартів якості, безпеки та комфорту. На будівельному майданчику працювала професійна команда на чолі з головним інженером. Це люди, які вкладають частину душі в оселі, котрі будують. Окрім того, як зазначив заступник генерального директора компанії Ігор Кравченко, будували, як для себе, адже земляки — його родина 10 років (1973—1983) проживала в Сарнах. І представники компанії, і будівельники — молоді амбіційні успішні люди. Тому житловий комплекс «Варшавський» — новий погляд на створення спального району міста із розвиненою інфраструктурою, а новосели — молоді сім’ї. Міркуйте — можливо, й ви станете їхніми сусідами.

Тамара СТАНКОВА,

член Національної спілки журналістів України.