Загальна сума донарахованих штрафів становила 357,3 тис. гривень. Про це повідомив Володимир Петрук, заступник начальника митниці — начальник управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Тернопільської митниці.

Найчастіше порушники перевищували терміни доставки товарів до органу доходів і зборів призначення, про що склали 35 протоколів. Втрата товарів гуманітарної допомоги та перевищення строку тимчасового ввезення товарів стали причиною для складання по три проколи з кожного порушення. Спонукали до складання протоколів дії, спрямовані на переміщення товарів з приховуванням від митного контролю, зменшення розміру належних до сплати митних платежів тощо.

У звітному періоді митники розглянули 43 справи про порушення митних правил. Тож винесли постанови про притягнення осіб до відповідальності у вигляді штрафу на суму 410,2 тис. гривень. Від початку року до суду передали чотири справи про порушення митних правил на загальну суму 197,5 тис. гривень. За п’ять місяців цього року від сплати штрафів у справах про порушення митних правил за постановами митниці до державного бюджету перераховано понад 246 тис. гривень, повідомляють на сайті головного управління ДФС у Тернопільській області.