Дорогі друзі!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем Національної поліції України!

Коли російський агресор 2014 року розв’язав війну в центрі Європи — на українському Донбасі, тисячі молодих хлопців і дівчат рушили добровольцями до батальйонів МВС, щоб зі зброєю в руках боронити рідну землю і свій народ. У важких боях виховувалися, гартувалися поліцейські нового зразка з абсолютно новими цінностями, які сформували основу Національної поліції України.

Я добре пам’ятаю цей день, 4 липня 2015 року: саме тоді на Софійській площі у Києві склали присягу перші працівники нової, реформованої патрульної поліції. Відтоді у столиці запрацювала нова патрульна поліція.

Після Революції Гідності постала нагальна потреба реформування правоохоронних органів. Тоді, чотири роки тому, в підрозділи нової поліції прийшли молоді мотивовані чоловіки і жінки, серед них багато учасників російсько-української війни на Донбасі.

Ваша професія — це передусім відповідальне служіння Українському народові. Ваша робота дуже небезпечна: щодня тисячі поліцейських по всій країні у мирних містах виходять на бойове чергування, щохвилини ризикуючи власним життям задля безпеки і спокою громадян України.

У цей святковий день згадаймо всіх поліцейських, які загинули, виконуючи свої професійні обов’язки. Вічна слава і вічна пам’ять героям-поліцейським!

Від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, щоденного бойового вдосконалення, наснаги у роботі, спокою і добробуту вашим родинам, а головне — мирного неба над головою!

Слава Національній поліції!

Слава Україні!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.