На фронті обстріли з великих калібрів не вщухають. У результаті ворожих обстрілів п’ять військовослужбовців дістали поранення. Двох бійців нині рятують в обласній лікарні Дніпра. Їх терміново доправили з передової гвинтокрилом. На третього — найтяжчого, із відривом кінцівок, медики чекали усю ніч, але стан пораненого поки що не дає змоги його переправляти. Загалом за добу (на ранок 4.07) російські найманці понад 30 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. З них 13 разів — із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм. Противник також відкривав вогонь по наших захисниках із гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник 13 разів лупив із міномета калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї поблизу Водяного, Опитного, Мар’їнки, Авдіївки, Лебединського, Новогригорівки, Красногорівки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції наших захисників були обстріляні з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу Зайцевого, Травневого, Новолуганського, Південного, Попасної, Майорського, Новгородського, Кримського.

«На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь із озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки, одного окупанта знищено та сімох поранено», — зазначили в штабі.