Президент Володимир Зеленський представив нового голову Луганської обласної державної адміністрації. Це сталося під час робочої поїздки глави держави на Луганщину. Указ про призначення Віталія Комарницького (на знімку) головою Луганської обласної державної адміністрації підписано 5 липня 2019 року. Під час свого візиту в регіон Президент вручив новому очільнику службове посвідчення.

Як зазначив глава держави, місією керівника області має стати пошук можливостей для відбудови Луганщини. «Для нашої країни важливий пріоритет — припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості та бажання, щоб відбудувати Донбас. На вас у нас велика надія», — наголосив Президент. Віталій Комарницький подякував за довіру, зазначивши, що виконання поставлених завдань є реальним.

Віталій Комарницький — доктор юридичних наук, професор. Із 2007 року і до дня призначення обіймав посаду ректора Луганського державного університету внутрішніх справ імені Едуарда Дідоренка. Має двох синів. Старший працює прокурором в одному з відділів Головної військової прокуратури України, молодший — живе в Росії і з 2014 року з батьками не спілкується.

Павло ВОРОНЦОВ

Фото із соціальних мереж.

Луганська область.

**

Якісна інфраструктура, насамперед водопостачання, та своєчасна виплата зарплат і пенсій — такі пріоритетні завдання визначив Президент Володимир Зеленський у Краматорську під час представлення новопризначеного голови Донецької обласної держадміністрації Павла Кириленка (на знімку).

Відкриваючи зустріч із активом області у стінах Донецької ОДА, глава держави зазначив, що в останні роки дуже багато розмов про те, що, мовляв, на Донбасі забороняють говорити російською мовою, «притесняют русский язык», тому на танках треба їхати й захищати російськомовних.

— Щоб не було більше жодних маніпуляцій щодо цього, я продовжу російською мовою, — зазначив Володимир Зеленський. — За Донбасом прискіпливо стежить увесь світ. А головне — за Донбасом спостерігає вся Україна. Ми маємо показати всім наочно, особливо українцям на окупованій території, що ми всі — єдина країна.

Президент, окресливши першочергові завдання новопризначеному керівнику Донецької ОДА, нагальною проблемою назвав безпеку у регіоні. За словами Президента, для припинення вогню робиться все можливе, включно з активізацію переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську. Заради реалізації цього завдання розпочато розведення сил біля Станиці Луганської.

Водночас Володимир Зеленський прокоментував інформацію щодо родини Павла Кириленка, яка мешкає на окупованій території, та його брата зокрема.

— Батьки вважають себе українцями, вони нікуди не хочуть переїжджати. Щодо брата, то для Павла це болюче питання, тому я взяв на себе сміливість про це сказати. З братом він не спілкується через політичні розбіжності. Сам Павло поїхав з окупованої території і з перших днів працює в Україні. Через війну на Донбасі багато розбитих сімей. Павло — такий самий українець, як і ми. І попрошу не ділити нас на «своїх» і «чужих», людей, які сьогодні на тимчасово окупованих територіях. Вони такі самі українці, дефектів у них немає, — наголосив Президент.

Зі свого боку Павло Кириленко подякував Президентові за довіру й зазначив, що всі поставлені завдання буде виконано.

Павло Кириленко народився 1986 року на Донеччині. 2008-го завершив навчання у Національній юридичній академії України ім. Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство». В органах прокуратури України працює з липня 2008 року на посадах помічника прокурора, прокурора відділу, заступника прокурора, прокурора прокуратури та начальника слідчого управління прокуратури.

Наказом Генерального прокурора України від 22 вересня 2017 року підполковник юстиції Павло Кириленко був призначений військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України й перебував на цій посаді до червня 2019 року.

Владислав ЛЕОШКО

Фото прес-служби Донецької облдержадміністрації.

Донецька область.

**

Головою Львівської обласної державної адміністрації став 35-річний Маркіян Мальський (на знімку), керівник західноукраїнської філії юридичної компанії Arzinger, почесний консул Австрії у Львові.

Він — кандидат юридичний наук, спеціалізувався на юридичній підтримці в інвестиційних проектах та у вирішенні міжнародних комерційних спорів. Після Революції Гідності виграв конкурс на посаду керівника ДФС у Львівській області, але після співбесіди з Романом Насіровим заявив про самовідвід — розійшлися у баченні завдань цієї служби.

Одне з головних завдань новий очільник регіону бачить у припиненні відтоку працездатного населення за кордон на заробітки. «Нам усім потрібно працювати над тим, щоб Україна була сильною. Коли матимемо сильну державу — матимемо і стрімкий економічний розвиток, і покращення рівня життя. Такі важливі сфери, як медицина, освіта, наука, дорожнє господарство, запрацюють на нових рівнях лише тоді, коли буде потужна економіка», — заявив Маркіян Мальський під час представлення, яке вперше за роки незалежності відбулося в актовому залі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Новий очільник області вважає, що потрібно залучати інвесторів, які розглядатимуть Україну не лише як країну з дешевою робочою силою, повинні бути кращі умови праці та гідна оплата. У свою чергу місцева влада має вирішувати питання соціальної сфери, медицини, працювати над покращенням умов життя, щоб люди не виїжджали за кордон.

Богдан КУШНІР

Фото надано автором.

Львівська область.