Працівники ювенальної превенції поліції Рівненщини разом із соціальною службою у справах дітей проводять рейди у рамках превентивних заходів, спрямованих на запобігання бродяжництву та бездоглядності дітей. Насамперед перевіряють сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також неповні багатодітні родини.

Одна з таких із села Табачуки, що у Радивилівському районі, і потрапила в поле зору правоохоронців. 41-річна жінка викликала поліцейських на сімейний конфлікт, і вони були приголомшені умовами, в яких проживають четверо дітей: голод та антисанітарія, безлад та відсутність елементарних зручностей. З’ясувалося, що мати сімейства уже притягувалася до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Наступного ранку до родини завітали вже поліцейські ювенальної превенції та представники соціальної служби у справах дітей. Оцінивши потреби сім’ї, трьох хлопчиків 15, 12 та 9 років, а також їхню трирічну сестричку поліцейські із родини забрали та відвезли до лікарні. Поїхала із правоохоронцями і мати, але для визначення стану сп’яніння, який у подальшому підтвердився.

Жінку притягнули до відповідальності та поставили перед вибором: або діти повернуться до охайної оселі, або їх відвезуть до реабілітаційного центру. Через три дні представники сільради навідалися до жінки. Господиня за цей час встигла все прибрати та купити продукти, навіть пиріжків напекла. Після обстеження умов матері дозволили забрати дітей із лікарні, повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області. Але із застереженням: якщо подібне повториться, спеціальні служби клопотатимуть про вилучення дітей та позбавлення права матері на їх виховання. Родину взяли під соціальний супровід.

Фото відділу комунікації поліції Рівненської області.