Дорогі друзі!

П’ять років тому 21 липня 2014 року в результаті переможної військової операції Торецьк було звільнено з російської окупації.

Блискучу операцію було проведено зведеною групою Сил спеціальних операцій Збройних Сил України під керівництвом Едуарда Шевченка та військовослужбовцями 73-го Морського центру спеціального призначення, які зайняли Торецьк та утримували його протягом восьми годин, поки до міста не ввійшли основні військові сили.

Уже ввечері над містом, що перебувало в окупації з 15 квітня 2014 року, замайоріли українські прапори. Проте бої навколо Торецька тривали до 26 липня і закінчилися остаточною ліквідацією незаконних збройних формувань в його околицях.

Життя кращих синів і доньок української землі віддано заради нашої свободи. Але я щиро вірю, що спільними зусиллями ми здолаємо всі перешкоди, гідно пройдемо шлях до цілісної суверенної квітучої країни — України!

Вітаючи всіх вас із 5-ю річницею звільнення міста і дякуючи за вашу віру в перемогу, за відвагу і стійкість, бажаю міцного здоров’я, щастя і миру, звершення всіх сподівань, благополуччя і злагоди!

Голова Верховної Ради України Андрій ПАРУБІЙ.