Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко під час перебування у прифронтовій Мар’їнці.

Фото прес-служби Донецької ОДА.

Цей напрям роботи й далі буде пріоритетним. На цьому наголосив голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко під час відвідування прифронтових міст Красногорівка та Мар’їнка.

Упродовж робочої поїздки до прифронтової зони очільник області оглянув житлові будинки, що були пошкоджені внаслідок збройної агресії Російської Федерації. «Усі п’ять років для обласної влади надзвичайно важливим завданням було відновлення житла, яке постраждало внаслідок обстрілів із боку проросійських бойовиків. Хочу запевнити, що цей напрям роботи не залишиться без моєї уваги, адже відновлення миру в регіоні неможливе без відновлення належних умов для життя наших громадян», — заявив П. Кириленко.

Крім того, голова Донецької ОДА та його заступник Вадим Філашкін відвідали в Мар’їнці та Красногорівці дві школи, що перебувають у процесі реконструкції.

У Красногорівці триває відновлення школи № 2, яка у 2017 році була пошкоджена внаслідок обстрілу з боку російсько-терористичних військ. Проект передбачає реконструкцію зруйнованого корпусу, що включає заміну внутрішніх комунікацій, облаштування внутрішніх приміщень та благоустрій території школи, у тому числі будівництво сучасного спортивного майданчика. Красногорівська ЗОШ № 2 має стати опорним навчальним закладом. Загалом в області вже функціонують 19 опорних шкіл, і реалізація реформи системи шкільної освіти триває.

«Створення безпечних умов для навчання дітей та роботи педагогів є важливим завданням для розвитку миру і щасливого майбутнього. Усі можливі ресурси спрямовано на підтримку та розвиток навчальних закладів, особливо, які розташовані поблизу лінії розмежування. Вважаю за необхідне забезпечити фінансову підтримку таким закладам у найкоротші терміни, бо нічого не може бути дорожчим за життя наших дітей», — зазначив П. Кириленко під час спілкування із педагогічним колективом у Мар’їнці.