Згідно з паралельним підрахунком голосів «Опозиційна платформа — За життя» набирає понад 13 відсотків. Про це заявив під час брифінгу у штабі народний депутат Нестор Шуфрич. Також він повідомив, що команда юристів відстежує встановлення результату голосування за кандидатів на мажоритарних округах.

На брифінгу, присвяченому результатам голосування на виборах до Верховної Ради, лідери «Опозиційної платформи — За життя» (на знімку) назвали стратегічні завдання партії у Верховній Раді нового скликання.

«Ми йдемо в парламент не за портфелями, для нас принципи важливіші за будь-які посади. Ми п’ять років працювали в жорсткій опозиції. Ми готові до того, щоб не отримати портфелів, але ми будемо боротися і відстоювати інтереси виборців — насамперед це відновлення миру на Донбасі і відновлення економіки України», — підкреслив співзасновник політичної сили ОПЗЖ, народний депутат Юрій Бойко.

Голова політради партії Віктор Медведчук зазначив, що, враховуючи, з якими порушеннями проходила кампанія, партія боротиметься, щоб захистити результат, особливо на мажоритарних округах.

«Сьогодні ми сповнені планів і конкретних ідей, які будемо реалізовувати. Це — мир, кардинальні зміни економічного курсу, це поліпшення рівня добробуту і розбудова успішної країни. Але поки що ми проходимо стадію боротьби і будемо боротися зараз за підрахунок голосів, за наших кандидатів на мажоритарних округах», — сказав Віктор Медведчук.

Що ж стосується об’єднання в майбутньому парламенті, то, як зазначив співзасновник партії Вадим Рабінович, партія готова об’єднуватися з тими, хто готовий встановлювати мир в Україні.

«Ми із задоволенням будемо об’єднуватися навіть не в якусь коаліцію, а просто допомагати тим, хто буде встановлювати мир. Якщо партія Зеленського буде прагнути миру, ми надамо їй допомогу, незалежно від того, які там домовленості будуть», — підкреслив Вадим Рабінович і додав: партія не співпрацюватиме з тими, хто вестиме Україну в НАТО і МВФ.

Вл. інф.
Фото zagittya.com.ua