Ворожі обстріли на сході нашої країни, незважаючи на оголошене в Мінському форматі «безстрокове» перемир’я, тривають. Так, за даними штабу ОС на 8.08, за минулу добу збройні формування РФ і її найманці десять разів порушили режим припинення вогню, застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети, снайперську та стрілецьку зброю. За цей час втрат з нашого боку не зафіксовано.

Провокації з боку окупантів і їхніх посібників тривають не тільки на фронті. Так, 6 серпня представники ОРДЛО Владислав Дейнего та Ольга Кобцева перетнули лінію розмежування в Станиці Луганській і в зовсім недипломатичній манері заявили, що їхня «влада» повинна поширюватися ще й на територію Щастя. Однак на території, підконтрольній Києву, їх не затримали. На своїй сторінці у Фейсбуці СБУ пояснила це так: «Поява поблизу КПВВ «Станиця Луганська» «парламентарів» квазіреспубліки є продуманою, свідомою й цілеспрямованою провокацією з боку терористів і їхніх російських кураторів. Затримання Кобцевої і Дейнеги в нейтральній зоні стало б приводом для окупантів заявити про зрив Україною Мінських домовленостей і нібито порушення перемир’я».

При цьому в СБУ нагадали, що розслідують кримінальні провадження щодо зазначених учасників незаконних збройних формувань «ЛНР».