Фізичний гарт у таборі був не лише корисний, а й цікавий та веселий.

Його традиційно влаштували активісти всеукраїнської громадської організації «Молодіжний націоналістичний конгрес» за сприяння Міністерства молоді та спорту і Ліги українців Канади.

Основною метою таких вишколів, згідно із задумом організаторів, залишається виховання свідомих українців, готових стати в авангарді боротьби за наші національні інтереси. Тож протягом десяти днів у «Відвазі» дбали про фізичний, інтелектуальний та моральний розвиток юнаків і дівчат, які стали учасниками таборування. Не менш важливим завданням було навчити їх або вдосконалити навички виживання, забезпечення свого побуту в польових умовах.

Напружена програма змушувала кожного вийти із зони комфорту. Адже без цього неможливо виховати в собі такі риси, як хоробрість, рішучість, витривалість. Вони знадобилися під час долання смуги перешкод, гри в регбі, змагань із боксу. А чого вартий, скажімо, традиційний вимарш на 60 кілометрів! Щоб його пройти, кожній команді треба було спочатку скласти оптимальний маршрут руху, а потім переправлятися через річку та болото...

Хоча помилялися ті новачки, котрі у польовому таборі сподівалися «підтягнути» тільки фізичну підготовку й накачати м’язи. Не менш важливою виявилась інтелектуально-просвітницька складова таборування. Бо, на переконання організаторів, без усвідомленого вибору та чіткої мотивації власних дій і вчинків одна лише «груба» сила залишається мертвою... Тим паче коли йдеться про виховання державницької еліти нації. Тож тренінги та бесіди про історію українського національно-визвольного руху й політичні реалії сьогодення в таборі відбувалися постійно.

Не обійшлося, скажімо, без ґрунтовного аналізу особливостей сучасної гібридної війни, яку ведуть проти нашої держави російські окупанти і загарбники. Задля цього до табору запрошували знаних вітчизняних політиків і громадських діячів, науковців. Одним із таких гостей став народний депутат України Олег Медуниця, котрому особливо близькі засади національно-патріотичного виховання з юних літ. Зрештою, на відпочинок юнакам і дівчатам часу також вистачало.

Полтава.

Фото з сайту Молодіжного націоналістичного конгресу.