Уже всьоме терористи «ЛНР» передали Україні наших громадян, які відбували терміни в пенітенціарних установах на непідконтрольних нашій владі територіях. Повернення відбулося на традиційному місці — на мосту біля Щастя Луганської області. На українську землю ступили 54 засуджених, які проживали на території Луганської, Донецької, Харківської, Запорізької та Кіровоградської областей, а також у Києві. Наймолодшому з них — 26 років, найстаршому — 61 рік.

За інформацією українського омбудсмена Людмили Денісової, яку вона опублікувала у Фейсбуці, відразу після проходження всіх необхідних процедур одну особу буде звільнено у зв’язку із закінченням строку відбування покарання. Крім людей, також передали десять кримінальних справ, за якими засуджені громадяни зможуть звернутися до судових органів у порядку апеляції або касації. Їхнє право на вільний доступ до правосуддя буде відновлено.
З грудня 2018 року до сьогодні з окупованої частини Луганської області було отримано 373 засуджених громадян України, з них 105 осіб уже звільнено.

Луганська область.

Фото зі сторінки Людмили Денісової у Фейсбуці.