За даними прес-центру штабу ООС, противник обстрілював позиції наших військових із заборонених Мінськими угодами калібрів зброї — мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

За даними прес-центру штабу ООС, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив поблизу Авдіївки, Новогнатівки, Миколаївки, Водяного, Красногорівки, Лебединського, Пищевика, Мар’їнки з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» противник бив поблизу Новолуганського, Зайцевого, Травневого з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, автоматичного гранатомета, стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення», — зазначили в штабі.

Як повідомив днями ЗМІ командувач ООС Володимир Кравченко, російсько-окупаційні війська за час хлібного перемир’я обстрілювали ЗСУ понад 500 разів, з них 80 — із забороненої Мінськими угодами зброї. «У перші дні перемир’я кількість ворожих обстрілів справді зменшилася майже удвічі. Однак уже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення провокацій», — заявив він.