Чикаго (США). Wintrust Arena. У своєму дебютному поєдинку в гевівейті (суперважкій категорії) уродженець українського Сімферополя Олександр Усик (17-0, 13 КО) технічним нокаутом здобув красиву перемогу над американцем Чеззом Візерспуном (38-4, 29 КО).

Варто окремо сказати про атмосферу в залі. Склалося враження, що поєдинок відбувався не в Чикаго, а, скажімо, в Києві, Львові, Харкові чи якомусь іншому місті України. Трибуни гаряче підтримували українця.

Поєдинок тривав під шквал атак Усика. Перший раунд він провів у розвідці, але потім у кожному додавав. Як і у важкій вазі, багато рухався і комбінаційно працював по супернику. У п’ятій і шостій трихвилинці Усик затискав Візерспуна біля канатів, але було відчуття, що він не хоче нокаутувати суперника занадто рано.

Після сьомого раунду Візерспун відмовився продовжувати поєдинок, оскільки бій був одностороннім, а сили вже залишали американця.

Олімпійський чемпіон, перший у світі володар Кубка Мугаммеда Алі, екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі Олександр Усик здобув 17-ту перемогу на профіринзі та першу в «королівському» дивізіоні.

Після яскравої перемоги Олександр сказав, що готовий битися з елітними боксерами дивізіону.

— Ви тепер обов’язковий претендент на титул WBO. Цей бій бажаєте провести наступним?

— Якщо мені його дадуть, то звичайно.

Фото twitter.com/blainehenrymma