Того дня, за зведеннями із зони ООС, збройні формування Російської Федерації та її найманці 26 разів порушували режим припинення вогню. Від снайперських куль тоді загинуло двоє військовослужбовців ЗСУ. Однією з них була Ярослава. Провести її в останню путь прийшли колеги та знайомі. Після панахиди в столиці Ярославу повезли до рідного Миргорода, на Полтавщину.

Нагадаємо, що ця війна вже відібрала у цієї родини одне життя — майже чотири роки тому (18 січня 2015 року) під Щастям загинув батько Ярослави — Сергій Никоненко. Він був розвідником батальйону «Айдар». Терористи його голову оцінювали у 450 тисяч доларів. Про нього казали, що він один був вартий цілого батальйону. І бійці, і волонтери знали, що за цим розвідником полюють терористи. Тому його оберігали як могли. Мав позивний «Косичка». Загинув у Трьохізбенці під час обстрілу. Снаряд влучив у школу, де перебували бійці.

Тоді миргородці прощалися зі своїм земляком на Центральній площі. Тепер місто прощатиметься і з донькою Героя.

Варто додати, що рідні Ярослави Никоненко дізналися, що вона на фронті, лише тоді, коли їм повідомили про... її загибель. У Ярослави залишилась 13-річна донька... Небайдужі вже організували у соцмережах збір коштів для допомоги родині.

Вл. інф.

Фото зі сторінки Ярослави Никоненко у Фейсбуці.