Цей черговий захід проводили експерти апарату Верховної Ради разом із представниками Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Програма реалізується також за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

Практикум розпочався із виступів голови профільного комітету Андрія Клочка, заступника керівника парламентського апарату Олександра Мартиненка та бориспільського міського голови, члена правління Асоціації міст України Анатолія Федорчука.

Співробітники головного юридичного та науково-експертного управлінь апарату Верховної Ради та Інституту законодавства парламенту ознайомили учасників із базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, особливостями здійснення експертизи законопроектів, актуальними питаннями законодавчого забезпечення у сфері управління комунальним майном.

У рамках заходу відбувся круглий стіл за участю працівників секретаріату комітету з питань економічного розвитку, Фонду державного майна, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Асоціації міст України. На цьому зібранні обговорили актуальні питання нормативно-правового забезпечення у сфері управління комунальним майном, обмінялися досвідом роботи.

Для учасників практикуму провели екскурсію сесійним будинком Верховної Ради. У його рамках також відбулося обговорення проблемних питань управління комунальною власністю.

За повідомленням Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.