Її очолить заступник голови ОДА Іван Боршош. Таке рішення прийнято за підсумками засідання колегії облдерж-адміністрації.

Поза сумнівом, мережа Інтернет на сьогодні — така сама ознака цивілізації, як телебачення або телефонний зв’язок. Перше навіть важливіше, ніж друге і третє: комп’ютер може сьогодні легко замінити і телевізор, і мобільний, тоді як його повноцінно не замінить ніщо.

Попри такі прописні істини, на Сумщині без Інтернету залишаються вісім амбулаторій, а серед фельдшерсько-акушерських пунктів доступ до мережі мають лише шість ФАПів. «Тим часом із 1 січня наступного року має запрацювати електронна система виписки рецептів, — нагадала виконувач обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Надія Лисенко. — З нового року також запроваджується телемедицина. Без Інтернету реалізувати такі проекти буде неможливо».
Щодо електронних рецептів, то їх лікарі зможуть виписувати, маючи особисті комп’ютери або скориставшись можливостями районних лікарень, а щодо телемедицини, то тут усе буде набагато складніше. Або взагалі не буде.

Не менш гостро відсутність або неповноцінність Інтернету позначається на роботі закладів освіти, сільрад та інших установ. У школах та дитсадках діти позбавляються сучасних освітніх можливостей, а в сільрадах відвідувачі не одержують якісних адміністративних послуг.

За словами начальника управління інфраструктури облдержадміністрації Володимира Дудченка, обласна влада всіляко йде назустріч підприємцям, котрі беруться забезпечити інтернет-зв’язком «відрізані» від нього населені пункти. Як правило, це віддалені від адміністративних центрів села. Та, незважаючи на максимальне сприяння, охочих провести туди Інтернет, особливо дротовий, бракує. А бездротові технології не гарантують стабільного зв’язку. Через це на Сумщині чимало «білих плям», де зовсім відсутнє інтернет-покриття.

Фото censor.net.ua.