Фахівці Зборівської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості провели професіографічну екскурсію на підприємство з виробництва безалкогольних напоїв ПрАТ «Добра вода» для учнів ЗОШ №1 міста Зборова.

Школярі познайомилися зі специфікою роботи, технологією та організацією виробництва, умовами праці, професіями, представленими на підприємстві. Вони спостерігали за процесом випуску безалкогольних напоїв, починаючи з виготовлення пластикової пляшки, підготовки води та сиропів, розливу води у пляшки та пакування, дізналися про те, які якості, знання і вміння потрібні для того, аби працювати тут.

А фахівці Бучацької районної філії ТОЦЗ провели таку само екскурсію для учнів Ріпинецької ЗОШ №3 на базі 9-ї державної пожежно-рятувальної частини, що у Бучачі. Тут заступник керівника частини Володимир Івасишин розповів школярам про технологічний процес, специфіку роботи рятувальника. Учні ознайомилися з правилами пожежної безпеки, способами гасіння загорянь і транспортом спеціального призначення. Також Володимир Івасишин розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від швидкості їхніх злагоджених дій залежить життя людей. Школярі побували в гаражі з технікою та устаткуванням, приміряли на себе форму пожежника.

Після побаченого і почутого діти зможуть оцінити важливість кожної з цих професій.

Фото з сайту ТОЦЗ.