Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) викрили та затримали за підозрою в отриманні хабара в 300 тисяч доларів чиновницю з Офісу Президента.

Як повідомили в управлінні зовнішніх комунікацій НАБУ, керівницю одного з головних департаментів Офісу Президента України та її спільників — екс-заступницю міністра культури України (у 2011 році) та інших осіб — детективи НАБУ викрили і затримали внаслідок проведення операції «під прикриттям» (негласних слідчих розшукових дій). Підозрювані вимагали 300 тисяч доларів США за сприяння у призначенні однієї особи на керівну посаду до НАК «Нафтогаз України». Їх затримано відповідно до ст. 208 КПК України.

Нині здійснюються невідкладні слідчі дії, до яких залучені працівники СБУ. Вирішується питання повідомлення про підозру.

Вл. інф.

Спростування

Інформація, розповсюджена низкою засобів масової інформації, про підготовку Генеральною прокуратурою України підозр колишній голові Національного банку України та першій заступниці голови НБУ не відповідає дійсності.

Відповідні документи також не надходили до ГПУ від органів досудового розслідування.

Генеральна прокуратура України вкотре просить засоби масової інформації утримуватись від публікації неперевіреної інформації, поширення якої може завдати шкоди як інтересам розслідування, так і правам та законним інтересам громадян.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.