Так вирішив суд, взявши до уваги апеляцію Германа та аргументи про поганий стан здоров’я. Про це розповіла прес-секретарка прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська, повідомляють деякі ЗМІ. За її словами, суд задовольнив апеляцію Бориса Германа та «звільнив його від подальшого відбування покарання у зв’язку зі станом здоров’я».

Прокуратура була проти такого рішення, але поки повного тексту рішення суду немає, то немає й міркувань у прокурорів, чи подаватимуть вони апеляцію. У будь-якому разі, навіть якщо її подадуть — ухвала суду набрала чинності з моменту проголошення.

Нагадаємо, що служителі Феміди визначили співвласнику та комерційному директору збройного підприємства «Шмайсер» Борису Герману покарання — чотири з половиною роки позбавлення волі після того, як він уклав угоду зі слідством.

Зазначимо, нещодавно Президент України Володимир Зеленський розповів ЗМІ, що резонансні вбивства й гучні корупційні справи буде належним чином розслідувано, а винних покарано. «Я вірю, що гучнні корупційні справи, а також резонансні вбивства — Павла Шеремета, Катерини Гандзюк та інших громадських активістів — будуть належним чином розслідувані, а всі винні обов’язково будуть покарані», — сказав він, виступаючи на інвестиційному форумі у Маріуполі.

При цьому глава держави зазначив, що українська влада здійснює очистку кадрів у Генеральній прокуратурі, реформування Служби безпеки України, а також підтримує незалежність антикорупційних органів — НАБУ, САП і Державного бюро розслідувань.