Cучасні бронемашини розробила та виготовила компанія «Українська бронетехніка» на замовлення оборонного відомства. Про це повідомив керівник підприємства Олександр Кузьма на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ми намагаємося не лише наділити наші автомобілі широким спектром технічних можливостей, а й зробити їх максимально зручними в експлуатації з тим, щоб кінцеві користувачі відчували себе комфортно й могли повністю зосередитися на виконанні бойових завдань», — зазначив він.

«Новатор» озброєний бойовим модулем, має протимінний захист дна та додаткові бронелисти з усіх боків. Партія уже надійшла до Центру забезпечення автомобільною технікою і майном. Звідти машини розподілять по військових частинах і підрозділах.

Нагадаємо, що у планах Міністерства оборони на нинішній рік була закупівля двадцяти абсолютно нових типів зброї для ЗСУ. Серед них — крилаті ракети, реактивні системи залпового вогню, артилерійські установки, розвідувальні комплекси. Частину планів уже виконали — деяке оснащення продовжує надходити. Так, тиждень тому армія отримала сто перших серійних ракет «Вільха». У січні очікують подальших поставок.

До речі, за словами міністра оборони Андрія Загороднюка, саме закупівля нового озброєння та техніки буде пріоритетом у бюджеті відомства на 2020 рік. Коштів на це направлять майже втричі більше, ніж торік.