Контрольно-дисциплінарний комітет (КДК) УАФ покарав донецький «Шахтар» штрафом у 20 тисяч гривень за те, що диктор на стадіоні під час матчу 14-го туру чемпіонату України проти «Динамо» зачитував оголошення російською.

«Чи стандартне це покарання для таких випадків? Це не передбачено у нас у регламенті. Ми, беручи до уваги норми закону про принципи функціонування державної мови, ухвалили таке рішення. Оголошення російською на стадіонах шкодять репутації футболу. «Шахтар» запевнив, що подібного більше не повториться», — заявив відповідальний секретар КДК УАФ Ігор Грищенко.

Крім того, півоборонець «гірників» Тайсон отримав дискваліфікацію на один матч і два умовно за непристойний жест на адресу фанатів київського клубу.

Зазначимо, що КДК також покарав «Динамо» за поведінку вболівальників на поєдинку проти «Шахтаря». Один із наступних матчів кияни зіграють без глядачів і мають заплатити ще й штраф (далеко не такий, як їхній суперник) у півмільйона гривень.

Можна було і не сумніватися, що ФК «Динамо» назве таке рішення неправомірним. Столичний клуб офіційно оголосив, що оскаржить вердикт.