Комітет з питань молоді і спорту розглянув і запропонував прийняти за основу проект закону про внесення змін до Закону України «Про фізичну культуру і спорт» (щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту) (реєстр. № 2077). Мета законопроекту — підтримка на державному рівні та врегулювання діяльності Спортивної студентської спілки країни та Української федерації учнівського спорту. Для цього пропонується внести зміни до Закону України «Про фізичну культуру і спорт», щоб визначити їх правовий статус як громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості.

Зокрема передбачається, що Спортивна студентська спілка України та Українська федерація учнівського спорту можуть:

— представляти Україну у відповідних міжнародних спортивних організаціях, на Всесвітніх універсіадах та гімназіадах, інших міжнародних змаганнях;

— організовувати та проводити на території України всеукраїнські та міжнародні спортивні заходи;

— отримувати фінансову підтримку за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів відповідно до Закону.

Члени комітету зазначили, що законопроект потребує редакційного доопрацювання, приведення термінології до тієї, що відповідає законам України «Про освіту» та «Про загальну середню освіту». Крім того, положення проекту закону потребують узгодження із Бюджетним кодексом, зокрема в частині надання фінансової підтримки за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Вл. інф.