З гаслами «Ми маємо гідність», «Ні репресіям!», «Ні деморалізації армії!», «Капітуляція — не гідність, мир під триколором — не свобода», «Не злий Майдан, може повернутися» та іншими кілька тисяч осіб зібралися 21 листопада у центрі столиці на народне віче, приурочене до шостої річниці Революції Гідності. На Майдан Незалежності люди прийшли з державними прапорами та портретами Героїв Небесної Сотні.

Традиційно акція розпочалася з виконання Гімну України. Зі сцени, встановленої під монументом Незалежності, прозвучали реквієм за полеглими за волю і свободу України «Плине кача» і «Заповіт» Тараса Шевченка. Як і шість років тому до вільного мікрофона підходили активісти, учасники Євромайдану, волонтери та політики. 

Звертаючись до учасників віча, народний депутат Святослав Вакарчук (фракція «Голос») зазначив:

— Не слухайте тих, хто каже, що Україна завжди була приречена на якісь негаразди чи ніколи не досягала своєї мети. Наша доля — в наших руках. Бог дав нам справжню незалежність, можливість вирішувати нашу долю.

Багато хто втратив на цій війні й на Майдані найближчих. Багато хто втратив своїх друзів. Особисто я знав людей, яких немає більше з нами, — вони віддали своє життя на сході. І за кожне таке життя наші вороги будуть відповідати!

Я впевнений, що наше завзяття, наша сила і наша єдність будуть запорукою нашої перемоги. Мир в Україні настане, але тільки на наших умовах!

Виступ Святослава Вакарчука люди підтримали скандуванням «Перемога! Перемога! Перемога!» та «Україна понад усе!».

— У нас є гідність і свобода, нам варто за них боротися, — казала зі сцени народний депутат Софія Федина («Європейська солідарність»). — Ми маємо боротися за краще майбутнє України. Майдан навчив не бути байдужим, не відступати і йти вперед.

Навчив вірити людям і в людей. І так, це був паросток повноцінної української нації.

На віче представники «Руху опору капітуляції» оголосили десять вимог до Президента Володимира Зеленського, Верховної Ради України та уряду, серед яких: жодного особливого статусу для ОРДЛО. Ні — виборам на окупованих територіях, ні — амністії найманцям окупаційних військ РФ, ні — відведенню ЗСУ; підготовка консолідованої претензії до Росії як держави-агресора; посилення санкцій України проти Росії; жорстко дотримуватися курсу України до НАТО. Учасники акції також вимагають припинити саботаж закону про державну мову та забезпечити системний захист української мови й впорядкувати обіг землі лише в інтересах громадян України, національної безпеки та української економіки. А ще притягти до відповідальності колаборантів та реваншистів.

Координатори «Руху опору капітуляції» зі сцени звернулися до президента Франції Еммануеля Макрона і федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом не тиснути на президента України Володимира Зеленського на нормандському саміті та не примушувати його до поступок державі-агресору.

На Майдані Незалежності активісти встановили намети, де розпочався запис добровольців, які допомагатимуть «Руху опору капітуляції».

Близько десятої вечора колона мітингувальників рушила на Банкову до Офісу Президента, де, як і на Алеї Героїв Небесної Сотні та біля каплички, запалили свічки на спомин про загиблих під час Революції Гідності та на Донбасі. Учасники акції пообіцяли прийти до Офісу Президента і 8 грудня перед зустріччю лідерів «норманської четвірки» з вимогою до Володимира Зеленського не допустити капітуляції.