22 листопада. «Шахтар» — «Львів». 4:1. Харків. ОСК «Металіст». 2 458 глядачів. Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків). Голи: Мораес, 11, 53, 76 (п), Патрік, 86 — Татарков, 25.
 
23 листопада. «Олександрія» — «Зоря». 1:0. Олександрія. КСК «Ніка». 937 глядачів. Рефері — Дмитро Кутаков (Київська область). Гол: Банада, 59. На 23-й хвилині Гречишкін («Олександрія») не реалізував пенальті (воротар).
 
«Дніпро-1» — «Ворскла». 1:0. Дніпро. «Дніпро-Арена». 1 941 глядач. Рефері — Юрій Іванов (Донецька область). Гол: Коркішко, 80 (п).
 
24 листопада. «Карпати» — «Олімпік». 1:2. Львів. «Україна». 754 глядачі. Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Назарина, 9 — Цимбалюк, 26, Шахаб, 45+2.
 
«Колос» — «Десна». 2:0. Київ. «Оболонь-Арена». 1 369 глядачів. Рефері — Олександр Дердо (Чорноморськ). Голи: Лисенко, 29, Вільгамссон, 71.
 
«Динамо» — «Маріуполь». 3:0. Київ. НСК «Олімпійський». 6 792 глядачі. Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Голи: Буяльський, 21, Циганков, 78, Вербич, 81.
 
У першому таймі поєдинку «Шахтаря» і «Львова» йшла досить рівна боротьба. У будь-якому разі руху в один бік ми не побачили. Один із аутсайдерів намагався грати гідно проти лідера.
 
Хоча гості першими пропустили. Болбат віддав передачу на Мораеса, котрий у падінні поцілив у лівий кут воріт.
 
Але ця невдача не засмутила гостей. Вони продовжували діяти чіпко, намагалися гостро контратакувати. Зрештою, в середині тайму Татарков увірвався до карного майданчика господарів, прибрав м’яч під себе і забив.
 
Отже, за першу половину львів’яни заслужили позитивної оцінки. Вони дуже старалися, повністю викладалися. Але цього замало, щоб зіграти з лідером бодай унічию. Це підтвердив другий тайм. Гостям явно забракло сил чинити опір супернику.
 
Це, до речі, підтвердив після зустрічі наставник львів’ян Єгіше Мелікян. Він сказав, що його підопічним ще бракує сил, щоб на високому рівні опиратися «Шахтареві».
 
А у «гірників» сьогодні значно складніше завдання. Вони в матчі (5-й тур) групових змагань Ліги чемпіонів у Манчестері грають проти «Сіті».
 
***
 
В Олександрії був принциповий поєдинок команд, котрі претендують на високі місця. Це був, либонь, центральний матч туру. Але завершився він усупереч логіці. Адже більше м’ячем та ініціативою володіли луганчани. У першому таймі їхня перевага була досить відчутною.
 
А от після перерви господарі стали активнішими, і це допомогло їм забити гол, який вирішив долю поєдинку. Це була добра репетиція для «Олександрії» перед матчем 5-го туру відбірного етапу Ліги Європи. У Львові наш клуб зіграє з німецьким «Вольфсбургом».
 
***
 
Ще один представник України в єврокубках — «Динамо» — приймав «Маріуполь». Кияни провели у ворота гостей три м’ячі. Але господарі створили ще величезну кількість гострих моментів.
 
Важко сказати, чому маріупольці дозволяли динамівцям так легко проникати до своїх воріт. Можливо, через недостачу гравців на флангах («Маріуполь» останнім часом грає у три центральні оборонці).
 
Одне слово, столична команда домінувала впродовж усього ігрового часу. І цей результат, сподіватимемося, матиме позитивний вплив на психологічний стан динамівців, котрі в четвер гратимуть виїзний матч Ліги Європи проти шведського клубу «Мальме».