Голова Львівської обласної ради прозвітував про зроблене в 2019-му

Проект Львівської обласної ради «Карпатська мережа регіонального розвитку» дав змогу вивести цей регіон у фокус державної та міжнародної політики. Він об’єднав не тільки чотири гірські області Карпат, а й сусідні країни Європейського Союзу. Бюджет цього проекту становить понад 49 мільйонів гривень. Крім того, в рамках асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» вдалося залучити 12 мільйонів євро.

Як заявив під час звіту голова обласної ради Олександр Ганущин (на знімку), це один із найуспішніших проектів, який створює позитивний імідж не лише регіону, а й усій Україні.

Кабінет Міністрів України вже схвалив Державну програму розвитку українських Карпат до 2022 року. Нині триває боротьба, щоб ця програма отримала окремий рядок у Державному бюджеті.

Ще один важливий крок обласної ради — це співпраця з обласною державною адміністрацією: хоча й змінилася команда, кращі напрацювання збережено і примножено. У Львівській області останніми роками вже немає перетягування каната між двома гілками влади, лише співпраця.

Серед важливих кроків, зроблених цього року, можна назвати конкурс місцевих ініціатив, підтримку співробітництва територіальних громад, співпрацю Львівщини з Луганщиною та надання допомоги бійцям АТО/ООС.

У рамках розвитку інфраструктури Львівській області вдалося відремонтувати 315 кілометрів доріг вартістю 707 мільйонів гривень, це на 20 відсотків більше, ніж торік.

Доволі результативною виявилася програма «Спортивний майданчик», на яку скерували 57 мільйонів гривень, з них 25 мільйонів гривень з обласного бюджету.

Цікаві починання зробила обласна рада і в галузі реформування медицини. 25 закладів охорони здоров’я перетворили на комунальні некомерційні підприємства. Водночас відбулися якісні зміни вторинної та третинної ланок медицини, визначено мережі лікарень інтенсивного лікування.

Гордістю України став Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр, створений за сприяння обласної ради. Це єдиний в країні центр, який за рік продукує 15 мільйонів саджанців за найсучаснішими європейськими технологіями.

Звичайно, не все гладко у взаєминах різних рівнів влади. 

В останній рік виникають непорозуміння з міською радою, яка тримає мільярд гривень на депозиті й не підтримує обласні заклади охорони здоров’я. Саме тим спричинені намагання перереєструвати їх у сільській місцевості.

«Ініціативи обласної ради полягають у тому, що відбувається пошук додаткових ресурсів. Якби міська рада могла щорічно виділяти по 10—20 мільйонів гривень на розбудову Львівської обласної психіатричної лікарні, цих проблем не виникало б», — прокоментував Олександр Ганущин.

Фото прес-служби облради.