Група І. «Сент-Етьєн» (Франція) — «Гент» (Бельгія). 0:0.

«Олександрія» (Україна) — «Вольфсбург» (Німеччина). 0:1. Гол: Веггорст, 45+1 (п).

«Олександрія»: Паньків, Пашаєв, Бабогло, Дубра, Мірошниченко, Банада, Запорожан, Гречишкін, Лучкевич (Задерака, 86), Шастал (Третьяков, 55), Ковалець (Безбородько, 39). Тренер — Володимир Шаран.
«Вольфсбург»: Кастелс, Тіссеран, Брума, Брукс, Вілліам (Мбабу, 90+1), Гілявогі, Арнольд, Руссійон, Віктор (Штеффен, 61), Мегмеді (Клаус, 79), Веггорст. Тренер — Олівер Гласнер.

Рефері — Мануель Шюттенгрубер (Австрія).

Львів. «Арена Львів». 6 000 глядачів. 6 градусів.

І в цьому матчі футболісти «Олександрії» діяли самовіддано, завзято, з великим бажанням. Але забракло і везіння, і майстерності для того, щоб забити.

Долю поєдинку вирішив пенальті, котрий гості реалізували на доданій до першого тайму хвилині.

Ця поразка залишила «Олександрію» на останньому місці в групі. У підопічних Шарана вже немає навіть теоретичних шансів на плей-оф. А туди достроково потрапили «Гент» і «Вольфсбург».

Завершальний матч у групі «Олександрія» проведе 12 грудня проти «Гента» на його полі.

***

Група B. «Лугано» (Швейцарія) — «Копенгаген» (Данія). 0:1.

«Мальме» (Швеція) — «Динамо» (Україна, Київ). 4:3. Голи: Бенгтссон, 2, Миколенко, 18, Циганков, 39, Розенберг, 48, 90+6, Ракіп, 57, Вербич, 77.

«Мальме»: Далін, Ларссон (Молінс, 79), Нільсен, Бенгтссон, Сафарі (Кнудсен, 90+7), Траустасон, Інносент (Ракіп, 46), Баширу, Рієкс, Розенберг, Бергет. Тренер — Уве Реслер.
«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Шабанов, Кадар, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв (Шапаренко, 71), Буяльський (Гармаш, 89), Циганков, Вербич (Караваєв, 82), Бєсєдін. Тренер — Олексій Михайличенко.

Вилучено Сидорчука, 65 (два попередження).

Рефері — Павел Краловець (Чехія).

Мальме. Стадіон «Сведбанк». 19 224 глядачі. 8 градусів.

Кияни на хорошому рівні провели перший тайм, мали помітну перевагу. Не знітилися навіть після того, як на другій хвилині пропустили. Не забарилися зрівняти рахунок і вийшли вперед.

Другий тайм — катастрофа. Після перерви футболістів «Динамо» немов підмінили. Знову пропустили на перших хвилинах. Але вже був гірший сценарій. Згодом ще один м’яч побував у воротах гостей — 3:2.

Слід сказати, що цього разу не найкращим чином зіграв воротар Бущан. Він часто помилявся і був якийсь розгублений.

Потім наші залишилися ще й удесятьох. Якось несолідно повівся капітан команди Сидорчук, який надто збуджено спілкувався з рефері, котрий особливих симпатій нашим не виказував.

Однак, навіть у меншості гості зрівняли рахунок, Вербич забив зблизька — 3:3.

Але «Динамо», на жаль, не утримало нічийний результат, зробивши казковий подарунок 37-річному капітану «Мальме» Маркусу Розенбергу, який завершує спортивну кар’єру. Ветеран відзначився дублем, забивши переможний гол на 6-й доданій хвилині.

Тепер усе вирішиться в останньому турі 12 грудня. «Динамо» вдома прийматиме «Лугано». І треба обов’язково вигравати. Інший варіант нас не влаштовує...