Про це сказав один із співавторів Кодексу з процедур банкрутства народний депутат Сергій Алєксєєв, коментуючи з’їзд Асоціації арбітражних керуючих, який нещодавно відбувся в Києві. За його словами, участь у з’їзді взяли майже 500 арбітражних керуючих з усієї України, які обрали керівництво СРО та затвердили Статут і Кодекс професійної етики.

«Усі ці кроки надзвичайно важливі і дадуть змогу запустити закладені в Кодексі з процедур банкрутства механізми. Зокрема, і процедуру банкрутства фізичних осіб, можливість якої вперше за роки незалежності з’явилася в наших громадян», — сказав він.

Сергій Алєксєєв наголосив, що саме передбачена Кодексом можливість банкрутства фізичних осіб є революційним кроком для України, бо у світі це давно вже усталена практика.

«Ще 10 років тому ми не могли про це і мріяти, а в 2015-му почали напрацьовувати відповідну законодавчу базу зі стриманим оптимізмом. І як результат — банкрутство фізичних осіб стало окремою Книгою Кодексу, що увібрав у себе все законодавче регулювання банкрутства в Україні», — зазначив парламентарій.

Сергій Алєксєєв наголосив, що тепер ефективність процедур банкрутства багато в чому залежить від арбітражних керуючих і їм треба докласти всіх зусиль, щоб забезпечити прозорість усіх процесів.

«Окрема подяка Мін’юсту за співпрацю та державницьку позицію, що дала змогу арбітражним керуючим самим визначити механізми саморегулювання», — підкреслив народний депутат.

Фото: alekseev.com.ua