Складнощі, які виникали під час цієї процедури під час цьогорічних президентських та позачергових парламентських виборів, добре відомі. Тож, приймаючи нову редакцію зазначеного порядку, зауважив голова комісії Олег Діденко, комісія робить черговий відчутний крок уперед щодо спрощення цієї процедури.

Зокрема, одним із найважливіших нововведень є надання можливості виборцям подавати заяви про тимчасову зміну місця голосування в електронній формі, тобто в режимі он-лайн. Окрім того, відтепер під час президентських перегонів громадяни матимуть змогу змінювати місце голосування відразу на два тури, отримавши посвідчення про зміну в електронній формі на вказану адресу електронної пошти тощо.

«ЦВК підійшла до підготовки нинішнього рішення досить нетрадиційно. Вперше було запропоновано представникам громадськості та експертного середовища взяти участь у підготовці проекту нового порядку та подати свої зауваження й пропозиції. Окрім того, з цього питання було проведено відкриту нараду за участю зацікавлених осіб. Урешті ми вийшли на той документ, який, на мою думку, дійсно дозволить суттєво спростити процес тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси», — наголосив О. Діденко, додавши, що службі розпорядника Державного реєстру виборців доручено забезпечити розробку та впровадження електронного сервісу для реалізації вказаного порядку.

Вл. інф.