Президент Володимир Зеленський записав уже традиційне відеозвернення, цього разу із тренажерного залу, в якому підбив підсумки минулого тижня та окреслив завдання, які належить розв’язати найближчим часом. До найважливіших питань він відніс підготовку до зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки», яка запланована на 9 грудня. «Ми починаємо підготовку до зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки». Ця зустріч для нас уже є перемогою, бо така можливість з’явилася після трьох років тиші дипломатії, але реальної війни на фронті, на нашому Донбасі. Це можливість розпочати діалог, бо саме діалог може привести до повернення всіх наших людей. Їх чекають сім’ї, їх чекають діти. Тому хочеться припинити вогонь, дати можливість закінчитися цій війні і вирішити питання, як нам повернути території і бути однією країною», — сказав він та зазначив, що саме ці питання ставитимуться під час зустрічі «нормандської четвірки».

Також В. Зеленський закликав українців, які повірили йому та обрали Президентом, не звертати увагу на заяви про зраду деяких політиків та політичних сил, які грають на емоціях та «ловлять хайп» на темі війни. «Ці політики не мають жодної можливості закінчити війну та повернути наших людей, вони не мають довіри і жодного політичного рейтингу», — наголосив Президент та запевнив — жодної зради не буде. «Це дуже важливо. Не вірте нікому. Війною ніхто нікуди не може піти і не хоче піти. Втрачати ще сотні і тисячі людей ми не можемо. Тільки дипломатія», — наголосив Президент та додав, що, звісно, можна обійтися й без діалогу з Путіним, але в такому разі ситуацію можна було б порівняти з біговою доріжкою: коли ти начебто біжиш і навіть втрачаєш калорії, але залишаєшся на місці. «Ми не хочемо залишатися на місці. Ми хочемо, щоб усе закінчилося, і ми знову були великою країною», — підкреслив він.

Серед найважливіших питань, які цього тижня має розглянути Верховна Рада, Президент назвав зміни до Закону «Про Державне бюро розслідувань», проект нового Виборчого кодексу, а також законопроекти про ринок електроенергії та про запровадження ринку землі.

Коментуючи роботу Кабінету Міністрів, В. Зеленський звернув увагу на рішення, які дають змогу ліквідувати заборгованість із зарплати перед вчителями та лікарями. «Дякую уряду, що вони мене почули і до кінця року буде погашено всі борги із зарплати в освітній та медичній галузях», — сказав він та звернув увагу, що також виділено 600 мільйонів гривень на закупівлю шкільних автобусів для сільської місцевості, 400 мільйонів гривень для ремонтів шкільних їдалень та 800 мільйонів на технічне забезпечення шкіл.

Дуже важливим рішенням Президент назвав ухвалення програми «Гарантована ціна на газ». «Ціна на газ ще зменшилася на 7 відсотків, і ми працюємо над тим, щоб це зниження було іще більшим», — сказав він та зазначив, що під час зустрічі з урядовцями в Офісі Президента йшлося про зменшення ще цієї зими платіжок за опалення. «Також ми знайшли цікаве рішення, яке дасть змогу наступної зими зменшити тарифи на тепло майже наполовину. Це буде окрема програма. Ми готуємо цю інформацію, готуємо етапи, що буде зроблено, які кошти буде виділено. Це точно буде не за ваші кошти», — запевнив глава держави.