Про це повідомляє Міноборони України. «Нині члени групи перевіряють методики та технічні вимоги державних стандартів до бронежилетів, аналізують їх відповідність документам існуючих тактико-технічних вимог, а також перевіряють порядок укладання та виконання договорів на постачання зазначеної продукції. Окрім того, триває аналіз існуючого порядку закупівлі, прийому, обліку, зберігання, контролю якості і передачі військовим частинам бронежилетів на предмет удосконалення цих механізмів», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, суд заарештував у справі бракованих бронежилетів генерал-майора Дмитра Марченка. За даними слідства, посадовці МОУ закупили 11 тисяч неякісних бронежилетів «Корсар» на загальну суму майже 100 мільйонів гривень.

Фахівці робочої групи МОУ вилучили зі складів Міноборони 16 комплектів бронежилетів «Корсар», закуплених у 2019 році, та провели балістичні випробування відібраних випадковим методом зразків у відповідних сертифікованих лабораторіях, підпорядкованих оборонному відомству України. Випробування проводилися за умов «дощування» та витримування бронежилетів за температури від 40 градусів морозу до 40 тепла.

Результати засвідчили, що після замочування бронежилет із жорсткими пластинами випробування на відповідність 4-му класу захисту витримав, а бронежилет із м’яким балістичним пакетом на відповідність 1-му класу захисту — не витримав.

За попередніми висновками фахівців робочої групи та відповідно до отриманих результатів, загальний стан організації закупівлі, постачання, обліку та зберігання, а також якості бронежилетів, що надійшли для забезпечення Збройних Сил України, загалом відповідає існуючим нормативним документам із розробки та виробництва цих засобів.