На знімку: заступник директора департаменту фінансів Донецької ОДА Ірина Конакова, заступник голови Донецької ОДА Денис Клюшников і голова Донецької ОДА Павло Кириленко (зліва направо) під час засідання колегії.

Інформуючи про стан економіки регіону, здобутки та перспективи розвитку в найближчий період, заступник директора департаменту фінансів Донецької ОДА Ірина Конакова наголосила, що впродовж січня—вересня 2019 року, незважаючи на продовження військового конфлікту на території Донецької області, спостерігається зростання економічних показників.

«Випуск промислової продукції області збільшився на 4 відсотки у всіх галузях промисловості. Найбільше зростання продемонстрували текстильне виробництво та виробництво одягу — на 4,6 відсотка, видобувна промисловість і розробка кар’єрів — на 6,8, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції — на 9,4, машинобудування — на 16,4 відсотка», — заявила Ірина Конакова.

На колегії також ішлося про те, що на тлі зростання рівня промислового виробництва зростають і надходження до місцевих бюджетів. У середньому рівень надходжень до міських та районних бюджетів збільшився на 20 відсотків. Обсяг дохідної частини обласного бюджету на 2020 рік з урахуванням трансфертів із державного бюджету прогнозується в сумі 5107 мільйонів гривень і складається із загального та спеціального фондів.

«У державному бюджеті залишились нерозподіленими 18,1 мільярда гривень. Структурні підрозділи Донецької ОДА мають якомога швидше розробити пропозиції щодо реалізації проектів за рахунок цих коштів для того, щоб ми отримали змогу додатково реалізувати певні програми», — зазначив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Під час складання проекту обласного бюджету насамперед було враховано видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, утримання бюджетних установ, трансфертів та дотацій до бюджетів міст, районів та об’єднаних територіальних громад.

Фото прес-служби Донецької ОДА.