Під час першої мандрівки новою екологічною стежкою.

Її облаштували за кошти обласного бюджету після того, як ця ініціатива небайдужих земляків перемогла на відповідному конкурсі проектів.

Згідно із задумом ініціаторів, функціонування такої стежки посприяє екологічній освіті насамперед підростаючого покоління. Тож за маршрутом, який починається від розташованої на околиці селища Диканька знаменитої Миколаївської церкви (саме в ній мати Миколи Гоголя вимолювала у Бога свого Нікошу — майбутнього генія світової літератури) та проходить, зокрема, й лісовим масивом, було розроблено інформаційно-пізнавальну екскурсію. До неї додали елементи сучасного інтерактиву — квести, ігри, практичні завдання для дітей різного віку.

Першими під час презентації, окрім господарів парку, екостежкою пройшли вчителі біології та хімії, педагоги-організатори загальноосвітніх навчальних закладів області, науковці, краєзнавці, екологи, лісівники та інші фахівці, причетні до формування у дітей бережливого ставлення до матінки-природи. Крім інформаційних стендів і місць для перепочинку екскурсантів, тут облаштовано годівнички для тварин і птахів, шпаківні, кажанятник і навіть готель для... комах.

Мандруючи, педагоги та науковці презентували колегам і представникам суміжних професій свої напрацювання щодо того, як зробити уроки на природі справді цікавими й корисними для всіх. Кращі практики ляжуть в основу методичного посібника, який допоможе зацікавити природоохоронною справою ентузіастів і відкрити нові екологічні стежки.

Полтавська область.

Фото зі сторінки регіонального ландшафтного парку «Диканський» у Фейсбуці.