Під час перебування в Донецькій області Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський відвідав місця дислокації військових підрозділів, які виконують завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил, і поспілкувався з військовослужбовцями—учасниками ООС.

Глава держави заслухав доповідь про оперативну ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил. Цього ж дня Володимир Зеленський разом із міністром оборони України Андрієм Загороднюком, начальником Генерального штабу — Головнокомандувачем ЗС генерал-полковником Русланом Хомчаком та в супроводі командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка відвідав військові частини та підрозділи, які боронять Україну на Донеччині.

Президент привітав захисників з нагоди Дня Збройних Сил та нагородив кращих (на знімку). Державними нагородами, серед яких ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, Данила Галицького, «За мужність» ІІІ ступеня, медаль «За військову службу Україні», відзначено 13 військовослужбовців солдатського, сержантського та офіцерського складу. Також глава держави вручив військовослужбовцям цінні подарунки — годинники.

«Мені дуже важливо цього дня бути саме тут і від імені всього українського народу подякувати вам за самовіддану службу, — звернувся у виступі Президент України. — Наша країна існує завдяки вам. Державу, яка не підтримує і не турбується про свою армію, ніхто ніколи не буде поважати. Ми вдячні вам за вашу велику працю, за те, що захищаєте нашу рідну землю».

Глава держави наголосив, що влада зробить усе, щоб утілити в життя необхідні зміни для Збройних Сил України, і запевнив, що не на словах, а справами українська армія на-
ближатиметься до стандартів НАТО.

У День Збройних Сил України п’ять військових підрозділів отримали нові назви, і Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗСУ Володимир Зеленський провів церемонію присвоєння почесних найменувань та вручення стрічок до Бойових прапорів військових частин.

Так, 46-му окремому штурмовому батальйону 54-ї окремої механізованої бригади присвоєно найменування «Донбас». Відтепер почесну назву «Свята Варвара» носитиме 19-та ракетна бригада. «Імені гетьмана Пилипа Орлика» — так віднині іменується 201-ша зенітна ракетна бригада. Почесне найменування імені Героя України полковника Тараса Сенюка присвоєно 13-му окремому десантно-штурмовому батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. А 73-му Морському центру спеціального призначення — «імені кошового отамана Антіна Головатого».

Глава держави приєднався до святкового обіду з військовими, роздивився дитячі малюнки, які їм надіслали як привітання, та послухав розповіді про будні на передовій.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.