На знімку: Наталія Олексюк.

Наступного року Брошнів-Осадська ОТГ отримає співфінансування на реалізацію двох проектів: «Історична пам’ять про депортації українців у ХХ столітті» та «Облаштування майданчиків для роздільного збору сміття». Це найвищий показник активності громади в десятому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування Івано-Франківщини.

Загалом комісія конкурсу визнала переможцями 55 проектів від 52 місцевих рад. Найбільше — зі Снятинського, Богородчанського, Тисменицького та Косівського районів. Найактивнішими місцевими радами стали Косівська міська та Брошнів-Осадська селищна ОТГ Рожнятівського району, які подали по чотири проекти. На їхню реалізацію передбачено 15,1 млн грн. Додаткову підтримку вдалося залучити завдяки підписаному на початку року меморандуму про співпрацю між програмою USAID DOBRE, Івано-Франківською обласною радою та ОДА.

«Успішне самоврядування — це поліпшення життя громад, децентралізація справді дає більше результатів. Саме тому ми стали партнерами в конкурсі. Це розумне інвестування в область, у її мешканців. Треба не лише лагодити старе, а й думати про розвиток. На Івано-Франківщині бачу великий поступ у цьому», — зазначив керівник програми «Децентралізація приносить кращі результати та енергоефективнысть» (DOBRE) Беррі Рід.

«Дякуємо нашим добрим партнерам — програмі DOBRE — не лише за фінансову підтримку, а й за безцінний досвід, найкращі світові практики успішного самоврядування для наших громад. Якщо нам вдасться через реалізацію проектів створити нові робочі місця, це вже великий позитив. Створення сільськогосподарського кооперативу чи розроблення інвестиційного проекту дасть поштовх до розвитку громад», — зазначив голова обласної ради Олександр Сич.

Перший заступник голови обласної ради Василь Гладій відзначив, що завдяки додатковому ресурсу від обласної ради громади-партнери, разом із коштами програми DOBRE та власними внесками, зможуть розширити проекти, які вже реалізують у рамках стратегії розвитку. Основні акценти — збереження довкілля і розв’язання сміттєвої проблеми, спортивні, етнокультурні та туристичні й інфраструктурні проекти. Водночас переможцями восьмих обласних конкурсів «Громада кращого довкілля», «Краща спортивна громада», «Краща етнокультурна громада» визнано 10 місцевих рад, яким із обласного бюджету спрямують 1,7 млн грн.

«Брошнів-Осадська територіальна громада бере участь у різних грантах і пише багато проектів для залучення додаткових коштів із різних джерел фінансування. Це завдання спільне — тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів, виконавчого комітету, всіх наших мешканців, які вболівають за свою громаду, дбають про її розквіт і зростання. Важливо, щоб повсякденна праця приносила позитивні результати, щоб наша громада була самодостатньою та комфортною для проживання. Робимо все можливе, щоб закласти міцний фундамент для утвердження Української державності», — наголошують голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів та його заступник Наталія Олексюк.

Івано-Франківська область.

Фото прес-служби Івано-Франківської облради.