Під час підписання меморандуму на конференції «Співпраця задля розвитку».

Одним із результатів заходу стало підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки, Львівською облрадою, а також Львівською, Івано-Франківською, Донецькою, Луганською облдержадміністраціями та асоціацією «Єврорегіон Карпати — Україна».

Учасники заходу наголошували на важливості зближення представників різних областей України — від заходу до сходу. Йшлося про важливість співпраці із соціально відповідальним бізнесом та про необхідність розвивати інфраструктурні сполучення між різними регіонами України та Європою, щоб люди могли вільніше подорожувати.

Меморандум передбачає міжрегіональні обміни на конкурсній основі між закладами Донецької, Львівської, Івано-Франківської, Луганської областей в освітній, культурній та інформаційній сферах. Окрім того, відбуватиметься підготовка спільних проектів для участі у відкритих конкурсах, спрямованих на налагодження міжрегіональної співпраці, зокрема проекту «Схід і Захід разом».

Йшлося, зокрема, про обміни педагогічними працівниками й інтеграційні заходи для школярів, реалізацію інтеграційного заходу для молоді «Різдво культур», що презентуватиме культурні традиції різних регіонів. Під час дискусії «Схід і Захід разом: міжрегіональна співпраця від Донбасу до Карпат» представники областей висловили переконання, що підписання меморандуму розширить обрії співпраці та сприятиме єднанню українців у різних куточках нашої держави.

Фото прес-служби Донецької ОДА.