На знімку: заступник голови Вінницької облради Ігор Хміль (ліворуч) вручив у Бахмуті подяки і цінні призи військовим 59-ї бригади-іменинниці.

Нині підрозділ виконує завдання на Донбасі в районі Операції об’єднаних сил. Незважаючи на напружену ситуацію на ділянці, яку контролює «п’ятдесятдев’ятка», для військових організували свято. Відбулося воно у місті Бахмут на Донеччині. Разом з командуванням бригади до його проведення долучилася місцева влада, а також земляки з Вінниччини, де формувався підрозділ і де місце його постійної дислокації.

Ігор Хміль передав щирі слова від жителів краю, вручив подяки обласної ради та цінні подарунки.

— Дякуємо вам за те, що мужньо бороните від агресора рідну землю, — наголосив Ігор Хміль. —Девіз вашого підрозділу «Воля і перемога» набуває особливого змісту саме тут, на передовій лінії оборони, де вирішується доля країни. Пам’ятайте, що довіра до військових зросла в рази. На жаль, вона далася загибеллю ваших побратимів. Наснаги вам, сили і мужності у протистоянні з ворогом!

Заступник голови облради ознайомився з умовами, в яких перебувають військові, поспілкувався з офіцерами, солдатами. Вислухав їхні побажання і пропозиції.

Створення 59-ї бригади розпочалося 8 грудня 2014 року на підставі документа Міноборони і Генерального штабу Збройних Сил України. Місцем постійної дислокації було обрано колишнє військове містечко у райцентрі Гайсин на Вінниччині. Сформували підрозділ з трьох батальйонів територіальної оборони: «Вінницькі скіфи», «Поліська Січ» та «Київська Русь». Останній з них склав основу бригади. Бійці «Київської Русі» пройшли Слов’янськ, разом з «Айдаром» визволяли Сіверськ і Щастя. 15 серпня 2014-го у боях під Дебальцевим загинув їхній командир, підполковник Олександр Гуменюк.

Імена тих, хто навічно залишився у списках бригади, згадували під час урочистостей.

Яке свято без пісні і танцю? Номери художньої самодіяльності подарували військовим творчі колективи.

Фото з сайту Вінницької облради.