Цю грантову програму у 2019/2020 навчальному році запустив ЮНІСЕФ Україна у партнерстві з ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки уряду Японії. Серед тих, хто отримав фінансову підтримку, і сєвєродонецька дівчача команда під менторством Ольги Агафонової. На реалізацію своєї ідеї вони отримали від програми «UPSHIFT Україна» 49 тисяч гривень. Їх використають на придбання спеціальних конструкцій для катання на скейтах, роликах, самокатах, BMX-велосипедах.

Реалізація цього проекту вкрай важлива для міста, в якому нині мешкає багато молоді. Підлітки, які захоплюються екстремальними видами спорту, сьогодні змушені їздити до Лисичанська, де такий майданчик зробили спільними зусиллями громадська організація та місцева влада.

Для створення масштабнішого простору, доступного для великої кількості відвідувачів, отриманої суми замало. Тому команда проекту прийшла на прийом до в. о. міського голови Вячеслава Ткачука зі зверненням щодо співробітництва з консолідації зусиль. Конкретно йдеться про виділення коштів у рамках співфінансування реалізації проекту для облаштування такого майданчика та придбання решти конструкцій. Міська рада прийняла пропозицію й обіцяла зі свого боку надати 100 тисяч гривень.

Луганська область.

Фото з сайту Сєвєродонецької міськради.